Wat is Hosting? Wat is Website onderhoud?

/

Vaak wordt ons de vraag gesteld wat hosting eigenlijk is?  On the field merken we vaak dat het verschil tussen het hosten en het onderhouden van een website niet altijd even duidelijk is voor een klant.  Vandaar hier een woordje uitleg in zo weinig mogelijk IT termen.

Hosting kan je vergelijken met de benzine van een wagen.  Zonder benzine rijdt de wagen niet, hetzelfde geldt voor een website.  Elke website draait op een hosting.  Hosting is feitelijk een server die verbonden is met het internet en die het mogelijk maakt dat de website zichtbaar is voor het publiek.

Elke wagen moet regelmatig op onderhoud.  Hetzelfde geldt voor uw website.  Op regelmatige basis zijn er updates die de veiligheid en de prestaties van uw website merkelijk verbeteren.  In 99% van de gevallen kan u die zelf doen.  Het is vaak één druk op de knop en bij oplevering van de website wordt het u steeds getoond.

Uiteraard is het “iedereen zijn vak” en zijn wij er ons van bewust dat niet iedereen de tijd of de ambitie heeft om wekelijks met zijn website bezig te zijn.  Daarom bieden wij sinds kort ook een onderhoudscontract aan.

Post your thoughts