Fraude Domeinnamen

Opgepast met valse facturen van domeinnamen.  Hierbij ingesloten is een afbeelding terug te vinden van zo een factuur.

Hoe een dergelijke factuur herkennen?

De prijs van een domeinnaam is overdreven hoog.  Afhankelijk van de landcode schommelen de meeste domeinnamen qua prijs tussen de € 12,50 en de € 25,00. Een buitenlands rekeningnummer, in dit geval is het Spaans. BTW Nummers ontbreken De kleine lettertjes staan voor taalfouten. In de kleine lettertjes staat vermeld dat het... Read more »

Elektriciteitstekort in België

Als weidesignkantoor zijn wij bijzonder ongerust over het nieuws van een mogelijk elektriciteitstekort in België.

We namen dan ook het zekere voor het onzekere. Om de goede werking van uw website te garanderen hebben wij, in de mate dat dit mogelijk was, al onze websites overgezet naar een datacenter in Nederland. Deze maatregel geldt voor 95% van de door ons gehoste websites.


Een website bekijken die nog niet online is.

Vaak wordt de vraag aan ons gesteld om het design van de nieuwe website mee te volgen zonder dat deze online is. Dit kan uiteraard, het is perfect mogelijk om uw computer te linken met onze servers.
Hoe gaat dit nu in zijn werk voor bijvoorbeeld een Windows 7?

U dient als administrator in te loggen op uw computer of uw systeembeheerder dient de nodige rechten te koppelen aan uw gebruikersprofiel. Open uw Windows... Read more »

Windows XP

Microsoft ondersteunt niet langer het product Windows XP.

Wat zijn de alternatieven?

Linux is op zich een zeer betrouwbaar systeem.  Al zal het voor de Microsoft Adepten toch wel even wennen zijn. Heeft uw computer minstens 1 GHz processor, 4 GB RAM en een harde schijf van minstens 100 GB dan kunt u probleemloos overschakelen op Windows 7.

Browsers nemen een loopje met de afgesproken standaarden.

Dat een website heel wat meer is dan maar wat plaatjes en tekst wordt duidelijk bewezen met de website www.eco-house.be

Heel wat ontwikkelaars van browsers geven hun eigen interpretatie aan de “afgesproken” internet standaarden.  Laat het nu net MicroSoft zijn die de vreemde eend in de bijt is.  Naast ernstige veiligheidsissues wordt er in zowat in al hun internet browsers een loopje genomen met de geldende regels.

Tevens moeten we, als gevolg van... Read more »


Wat is Hosting? Wat is Website onderhoud?

Vaak wordt ons de vraag gesteld wat hosting eigenlijk is?  On the field merken we vaak dat het verschil tussen het hosten en het onderhouden van een website niet altijd even duidelijk is voor een klant.  Vandaar hier een woordje uitleg in zo weinig mogelijk IT termen.

Hosting kan je vergelijken met de benzine van een wagen.  Zonder benzine rijdt de wagen niet, hetzelfde geldt voor een website.  Elke website draait op een hosting.  Hosting... Read more »


School voor Filosofie

Voor de internationale organisatie “School voor Filosofie” ontwierpen wij een website met klassieke look die voorzien werd van de allerlaatste technieken.

Onze bedoeling was de serene en ingetogen boodschap van de organisatie op neutrale, leesbare en laagdrempelige manier over te brengen aan het potentiële publiek.  De foto’s die gebruikt werden voor deze website vindt u hier terug.

Nochtans werd de site voorzien met tal van technische hoogstandjes:

Html 5 en CSS3 Nieuwsbriefmodule... Read more »

Browser hacker Qvo6

Heeft u last van de vervelende browser hacker Qvo6?

Deze browser-zoekmachine lijkt onschuldig, maar is het zeker niet.  Op zich wordt er geen schade aangericht aan uw computer, doch de zoekmachine van Qvo6 forceert de zoekresultaten.  Op slinkse wijze zult u meerdere malen terecht komen op websites die zogenaamde oplossingen aanbieden tegen malware.

Gemeen is het zeker, want deze zogenaamde oplossingen zijn net WEL malware.

Merk daarbij ook nog op dat veel bekende virus en... Read more »


Malware voor Google Chrome en Firefox

Handelingen

Eenmaal geïnstalleerd kan de malware voor Google en Firevox contact maken met de bron waardoor nog een bestand met de naam TROJ_FEBUSER.AA binnengehaald wordt binnengehaald. Daarmee kunnen details van sociale media-accounts van de gebruiker worden achterhaald.

Wat gebeurt er:

Van zodra geïnstalleerd wordt er een ander programma met de naam TROJ_FEBUSER.AA binnengehaald dat de details van uw sociale media accounts achterhaald.

In eerste instantie wordt uw Facebook account geviseerd.  Al zijn er ook aanwijzingen... Read more »